Prăpastia dintre politicul țării Molodovei și nevoile țăranilor

Posted: March 30, 2011 in Uncategorized

Strategia forţelor care au pus în practică formarea şi promovarea pe scena publică a partidului actualului prim-ministru moldovean, după cum vedem, este complexă, şi cu un plan de acţiuni foarte înaintat în timp. După ce s-au folosit de revota tinerilor din aprilie 2009 spre a ajunge în funcţii înalte, liderii lumii criminale, care au susţinut această formaţiune, au primit acces direct la cârma unor instituţii ale statului. Însă, nu atât arta politică i-a preocupat pe aceştia cât mai ales intrigile şi formarea propriei imagini spre a minţi şi a induce în eroare opinia publică.

Şi dacă o strategie serioasă, aşa cum este în cazul promovării PLDM-ului, a fost aplicată cu ajutorul unui palier larg de acţiuni, ulterior a fost nevoie de a regiza situaţii care, aparent, nu au nici o legătură cu această formaţiune. Este vorba de ieşirea la rampă a exconsilierului lui Vladimir Voronin, mai apoi trecut încă prin vreo trei partride, domnul Sergiu Mocanu. Mesajul acestuia daca e să facem un rezumat a tuturor conferințelor la care a participat este destul de clar: toți sunt vinovați în afară de comuniști și membrii partidului lui Vladimir Filat.

Ceea ce pare un pic surprinzător este că în pofida faptului că la alegeri oamenii nu i-au acordat nici măcar un minim onorabil de voturi acesta mai are îndrăzneala să vină la tribuna agențiilor de presă și să afirme sus și tare, la fel fără nici un fel de argumente credibile, că dreptatea e de partea lui, exact în toiul unor disensiuni din cadrul AIE. Deja se simte destul de bine cine este păpușarul acestui pion (măscărici) al politicii moldvenești.

Poate că și Vladimir Filat nu este decât o piesă de schimb a marii politici din regiune ghidate de forțe străine cugetului și simțământului național. Aceasta se explică și prin adoptarea unor legi care în consecință au provocat un val de nemulțumiri în societate deși era destul de clar că promovarea acestora vor avea un efect negativ pentru imaginea Guvernului Republicii Moldova la general.

După mai multe încercări de inducere în eroare a opiniei publice s-a hotărât plasarea pe rol a unui alt personaj destul de obscur al politicii moldovenști – Valeriu Pasat, fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate. Implicat într-un conflict deschis cu expreședintele Republicii Moldova acesta scapă de închisoare la intervenția protectorilor săi de la Moscova. Mai apoi, sub influența acestora din urmă Pasat revine în țară în prag de alegeri parlamentare și, folosindu-se de autoritatea Bisericii Ortodoxe și naivitatea ierarhilor își promovează platforma electorală, la început voalat de responsabilitatea civică și religiasă iar după aceasta fără nici un fel de ocolișuri. Din moment ce intervenția Bisericii în Politic a întârziat să fie justificată Pasat, academicianul care nu știe pe de rost nici o rugăciune, s-a văzut nevoit să renunțe la sprijinul Bisericii Ortodoxe pentru proiectul său politic.

Recent acest individ cu porniri destul de stranii a făcut public anunțul că partidul său de buzunar pe care l-a cumpărat anul trecut de la un alt personaj la fel de mioritc (Ion Mereuţă) și-a schimbat titulatura din Partidul Umanist în Partidul Popular Democrat. Pe lângă faptul că această formațiune, după Pasat, are o doctină care permite să îmbine ideile liberalismului cu cele socialiste (sic!) acesta a mai declarat că denumirea îl va ajuta să-și lărgească aria dialogului cu cetățenii. Întortocheate sunt căile domnul Pasat în privința ideologiei și denumirii acestei formațiuni – după ce s-a declarat promotor al introducerii obligatorii a religiei în școli acesta nici nu introduce în titulatura formațiunii cuvântul “Creștin”. Și așa paralelismul nominal întredenumirea Partidului Popular Creștin Democrat și Partidul Popular Democrat este mai mult ca evident.

De ce să preia moștenirea și imaginea de trădători a formațiunii care acum este în plin proces de agonie?! Un singur răspuns pare să dea lumină celor ce se întâmplă în acestă zonă sumbră a politicii moldovenești: și Pasat, și Filat, și Mocanu și mulți alti așa-ziși politicieni sunt în legături foarte strănse, posibil chiar șantajați, de serviciile de securitate ale Moscovei. Pasat cu partidul său, precum și alte zeci de partide și mișcări politice înregistrate în perioada anilor 2000-2005 sunt doar instrumente în mâinile unor forțe srăine neamului nostrui și nu au nimic în comun cu băștinașii acestei țări. De aici și prăpastia dintre omamenii simpli și mediul administrativ moldovenesc – interesele acestor politicieni și cerințele moldovenilor par a fi două lucruri absolut diferite, se vede asta după rezultate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s