“Divide et impera” – sloganul real al comuniștilor în actualele alegeri locale

Posted: May 16, 2011 in Uncategorized

Se pare că liderii Alianței pentru Integrare Europeană au început să-și dea seama contra cui trebuie să-și concentreze acținunile în actuala capanie electorală. După ce Vlad Filat a convocat alaltăieri o ședință de urgență cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei astăzi și Valentina Buliga a atras atenția într-o conferință de presă la provocările ce vin din partea unor concurenți electorali.

Dacă până nu demult mai existau unele rezerve în privința atacurilor asupra Alianței acum se pare că totul e clar – este vorba de Partidului Comunist. Cam mult le-a trebuit liderilor Alianței să-și dea seama de această stare de fapt. În intervalul de doi ani de când se află la putere reprezențanții partidelor democratice s-au tot certat oferind spațiu și timp pentru ca comuniștii să se reorganizeze pentru un atac concentrat și bine gândit.

Războiul politic se duce acum pe toate fronturile – în spațiu virtual, prin intermediul presei scrise, în Parlament, în toate centrele raionale, orașele și satele Republicii Moldova. Cel mai acut se simte, în ultimul timp, influența comuniștilor în mediul academic, educațional și cultural. Atacul în această direcție se concretizează prin acțiuni concertate atât din interiorul țării cât mai ales din exteriorul acesteia. Aproape săptămânal publicațiile electronice cât și cele scrise rusești dezbat subietele politice din Republica Moldova și relațiile acesteia cu România și cu celelate țări occidentale. În proporție covârșitoare în aceste comentarii politice se observă o tentă negativistă a discursului – se neagă istoria poporului care trăiește în acest spațiu, se neagă adevărata cultură a poporului și se pune la îndoială legitimitatea existenței românilor-moldoveni în țara în care de sute de ani s-a vorbit același grai – limba română.

Față în față cu aceste atacuri o parte din intelectualii noștri sunt angrenați în diverse intrigi politice iar cealaltă parte nici nu au interesul să apere adevărul istoric și cultura noastră originală. Astfel ajungem ca niște analfabeți ca Igor Dodon să poată nestigerit să iasă la o conferință de presă și să vorbească despre un așa „genocid cultural” care se petrece în Chișinău. Aceasta se întâmplă doar din cauza inactivismului clasei noastre politice și a intelectualității sprijinite de prima.

Face numai de creat un front comun bazat pe contra argumente serioase la orice astfel de acțiuni destructive organizate de comuniști că aceștia n-o să mai aibă curaj să mintă atât populația inclusiv și în timpul campaniilor electorale. Lipsa de activism civic care se face simțită mai ales la intelectualii moldoveni face ca influența Rusiei în Republica Moldova să se mărească proporțional cu dezinteresul liderilor noștri față de cultură, educație și credință.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s