Votul tău contează!

Posted: June 14, 2011 in Uncategorized

În timp ce toată atenția opiniei publice este atrasă asupra jocurilor diplomatice dintre Republica Moldova și Federația Rusă problemele reale ale moldovenilor sunt evitate într-un mod foarte și foarte viclean. Politicienii își dau foarte bine seama că joacă un teatru de prost gust în loc de a se apuca și a rezolva problemele care necesită implicarea lor. Avem de-afaceri cu o devalorizare a noținii de politică.

Aproape toți funcționarii politici sunt antrenați la modul direct sau indirect în campania electorală iar presa duduie de știri ”șocante” în legătură cu acest eveniment. Așa zisul ”scandal diplomatic” nu vine decât să complice și mai tare lucrurile și așa încurcate.

În toată această furtună politico-mediatică actorii politici parcă ar îmbrăca niște ochelari pentru cai – nu observă nici în dreapta și nici în stânga ce se întâmplă. În același timp în Marea Britanie s-a desfășurat campania electorală pentru 279 de localități. În loc să preia experiența acestui stat cu o bogată experiență democratică și să o valorifice ai noștri experti politici continuă să-și dea cu parerea.

Ce folos că au trecut și alegerile astea, miza este într-adevăr mare, dar pe cine dintre funcționarii noștri îi mai interesează să lucreze cu oamenii în periada dintre aceste aceste campanii. După faptă și răsplată, după lucru și rezultat.

Votul tău contează atunci când îți aduce vreun folos, atunci când votezi odată, a doua oară, încă odată și încă odată și nu vezi nici o schimbare în atitudinea autorităților mulți dintre cetățeni pur și simplu se decepționează în general de tot procesul politic.

Să vedem dacă liderii noștri politici au învățat lecția!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s