Cateva intrebari si comentarii asupra pozitiei domnului Alexandru Tanase expusa la conferinta de presa de ieri

Posted: August 23, 2011 in Uncategorized

Stimate domnule Tanase, sunt de acord cu dumneavoastra ca nu a fost cea mai reusita metoda de a protesta.  La termenii folositi de dumneavoastra o sa ma opresc la sfarsit insa acum as vrea sa iau articolul acesta de la capat:

1. “Nu regret înregistrarea, deoarece este o decizie perfect legală, bazată pe art. 16 din Constituţie, egalitatea cetăţeanului în faţa legii şi a autorităţilor publice, şi art. 31, care garantează libertatea conştiinţei” – daca e sa fiti sincer in fata inaintasilor dumneavoastra parinti, bunici iar pe de alta parte asupra in fata copiilor si mai tarziu a nepotilor dumneavoastra chiar credeti ca a fost un gest moral? Nu o sa va doara inima cand in Chisinau vor aparea moschei si minarete? Cand pe la casele copiilor si nepotilor dumneavoastra o sa mearga misionari islamici cu propaganda coranului? Oare doriti sa spuneti ca stefan nu a fost destul de tolerant? sau ca Brancoveanu a murit degeaba pentru tara aceasta nevrand sa se converteasca la islam?

2. Reactia intarziata a mitropoliei ortodoxe intr-adevar a fost una neavenita anume in campania electorala dar de ce considerati “efortul de a asigura drepturile şi libertăţile cetăţeneşti la libertatea religiei” este o calitate pozitiva cand aceste eforturi sunt indreptate impotriva majoritatii populatiei care este, se stie bine, orotodoxa?

3. “Aşa procedează o persoană curajoasă, care ştie să promoveze decizii importate, chiar dacă sunt nepopulare” (nu vreau sa ma refer acum la destinatarul acestei fraze) dar curajul de a lua decizii trebuie indreptata impotriva poporului (sa fie “nepopulare”) sau in acord cu aspiratiile poporului care nu doresc din cauza unei infimitati de musulani sa fie deranjati de rugaciunile unei religii straine neamului nostru?

4. “Eu nu văd nicio diferenţă dintre un extremist care a omorât în Norvegia zeci de oameni şi cei care îmi ameninţă familia, care au incendiat redacţia ziarului TIMPUL, au distrus Menora evreească şi multe alte acţiuni.” – la fel pot sa afirm si eu ca nu vad diferenta dintre dumneavoastra si pederastii din Europa si pedofilii care fura si violeaza copii.

5. Desi ati punctat bine la capitolul premierului Filat, dumneavoastra avand functia de judecator, anterior avocat si jurist nu ati adus nici un oagument cat de cat intemeiat in sprijinul legaturii dintre Valuta si Filat decat cel moral de care nu ati tinut cont atunci cand ati inregistrat cultul islamic.

6. Si expresiile conform carora protestatarii sunt “fanatici religiosi”, “grupuri extremiste”, ca facand parte din “cercurile fundamentasliste” nu va aduc nici un plus la imagine din contra va vor aduce o notorietate de tradator.

Mi-as dori sa va clarificati pozitia fata de credinta ortodoxa, fata de biserica si fata de credinciosii ortodocsi care sunt majoritari in Republica Moldova de altfel riscati sa cadeti in dizgratia intregii tari asa cum nu departe de aceasta este si domnul Filat (vanzatorul Moldovei).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s